— Ikke-kategoriseret —

Wheatwine

0

Hvis du kender til begrebet Barleywine så har du måske en ret god idé om, hvad wheatwine for en øl. Det er nemlig en hvedeøl der har den samme styrke og fylde som du kender det fra en Barleywine. Det er en total overset stilart. Jeg har selv gennem flere år brygget den en gang om året. Wheatwine er en øl, der har rigtig godt af at få lov til, at ligge og lagre rigtig længe. Så bryg den i god tid, så du altid har en perfekt udgave til de lidt køligere måneder.

Opskrift til min wheatwine

OG: 1099
FG: 1024
IBU: 72
Alkoholprocent: 10,3 %
Brygstørrelse: 20 liter

Malt:
5000 gram hvedemalt
2300 gram Vienna
450 gram Cara-Crystal
454 gram Maris Otter
227 Melanoidin malt

Humle:
43 gram Nugget 12 % 60 min
28 gram Hallertau Mittelfrüh 4 % 10 min
28 gram Cascade 8 % 0 min

Gær:
S-04 Fermentis tørgær. Grunden til at en hvedeølgær ikke vælges er, at smagen af banan etc ikke er ønsket i den endelige smag af øllet, hvis du tilmelder den en konkurrence.

Fremgangsmåde:

Mæsk ved 67 grader i 60 minutter. Hæv derefter temperaturen til 78 grader i 10 min. Si derefter urten fra, og brig til kogning. Tilsæt humle som anført ovenfor.

Gæring:

Lad gæringen foregå ved 16 grader i 7 dage, hvorefter du hæver temperatuen til 20 grader, og holder i 7 dage yderligere. Køl derefter øllet ned til 2 grader, og lad det står nogle dage. Omstik herefter og hæld på flaske eller fad.

Grunden til at du starter gæringen lavere end du normalt gør med overgæret øl er, at du ønsker at nedtone smagen af alkohol i det færdige bryg. Det er en voldsom alkoholprocent denne øl indeholder, og du kan lettere skjule den lidt skarpe alkoholsmag ved at starte gæringen lavere.

 

 

0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *